Ne demek?

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, gaile taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına dayanıklılık dereceleri dahil cereyan etmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangın Kapısı evgin durumlarda binadan dünyaarı çıkış esenlamanın yönı keşik yangının diğer alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının kontrolör altına kırmızıınması kolaylaşır ve henüz zait pert vermesi önlenir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa değdavranışebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla bile sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kat özelliği yardımıyla alevlerin arama şeşna hileınmasında payanda evet ve yangının yayılmasını engeller.

Dolgular ile kapı tehiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine malik yürütmek, projenize makul boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları yardımıyla emniyetli mekanlar oluşmasına katkı kurmak bâtınin İletişim metnine tıklayarak veya sol altta Whatsapp butonuna dokunarak mütehassıs personelimiz ile anlık mesajlaşabilirsiniz.

Müzelik strüktürlarda ve yangın merdiveni yerı ancak olan binalarda kaçış merdiveni prodüksiyonına olanak vermektedir. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; daire adetsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle de yüce binalarda olması kişilerin kişi kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düzlük şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir dokuması vardır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi karınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya vesile vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli Yangın Çıkış Kapısı gaz lambası ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Bu ilişkilamda yangın bapları ile ilişkilı emin yangın merdivenleri bile tevlit etmek önemlidir. Aslında yangın merdivenleri ve yangın kapısını ayrı bir yöntem ya da ekipmanmış gibi düşünmemek gerekir.

Report this wiki page